Gebouw aan de Nassaukade

Architect Van der Pol heeft drie verdiepingen en twee tussenverdiepingen gecreƫerd. De speelzaal, die ook als gymlokaal voor jonge kinderen moest dienen, werd diep in de grond uitgegraven. Door opvallende rondingen aan de voorgevel werd het gebouw ook aan de buitenzijde boeiend om te zien. Op de benedenverdieping bevinden zich drie kleuterlokalen, het minitheater en de speelzaal. Aan de achterzijde is een aparte uitgang voor de groepen 1/2 a, 1/2 b en 1/2 c. Zo raken zij bij het verlaten van de school niet verzeild in het gedrang van de oudere kinderen. De eerste verdieping wordt door de groepen drie, vier en vijf gebruikt. Tevens zijn hier een gemeenschapsruimte met toneelaccommodatie en het documentatiecentrum. Op de bovenste verdieping tenslotte hebben de zesde, zevende en achtste groep hun onderkomen. Ook is hier een vaklokaal voor beeldende vorming en muziek. Op de verbrede gang is het computercentrum ingericht met 16 computers. Voor kinderen, ouders en team is het een gebouw waar het door de speelse constructies, het licht en de variatie in ruimtes prettig is om te leren, te werken en te spelen.

⇗ Naar hoofdstukoverzicht: Algemeen