Gebouw aan de Van Oldenbarneveldtstraat

De Dr. Rijk Kramerschool, locatie Van Oldenbarneveldtstraat, is een school met negen groepen en ongeveer 250 leerlingen. De school is gevestigd in een monumentaal pand dat de afgelopen periode geschikt gemaakt is voor modern onderwijs.

Naast negen groepslokalen en een vaklokaal voor beeldende vorming en muziek is er een mooie speelzaal/gemeenschapsruimte met tevens een theaterfunctie. Op de benedenverdieping is het minitheater, dat voor diverse activiteiten gebruikt kan worden. De zolderverdieping is een multifunctionele ruimte.

Het gebouw is ontwikkeld door architectenbureau Kodde. Dit bureau is erin geslaagd om binnen de mogelijkheden van het bestaande gebouw en de gedeeltelijke nieuwbouw goed aan te sluiten bij de wensen van het onderwijsteam. De bouw en renovatie zijn begeleid door een renovatiecommissie van betrokken ouders en het schoolteam. Het gebouw heeft een “groen” dak, als één van de kenmerken van duurzame uitgangspunten. De stijl van het pand, waar klassieke en moderne accenten elkaar aanvullen, biedt een fijne schoolomgeving voor de leerlingen en het schoolteam.

⇗ Naar hoofdstukoverzicht: Algemeen