Ecoschool*

Nieuwe Ecoteamfilm over Voeding !!

Het Ecoteam heeft alvast een filmpje gemaakt voor de kantelweek over voeding.                                                                                                 De kantelweek begint direct na de herfstvakantie.

 

Afsluiting energieproject

afsluiting-energie-1afsluiting-energie2

Groen Plein

kleuterschoolplein6

Eco Nieuws

nog-meer-econieuws7

Zwerfafvalproject

zwerfafval3zwerfafval-4

Wat is Ecoschools eigenlijk ?

wat-is-ecoschools-schoolkrant

Minder plastic zakken

krant

doppers

poster-drinkfles

Een groenere school

Op 16 mei 2018 kreeg basisschool Dr. Rijk Kramer de Groene Vlag uitgereikt. Dit is de tweede Amsterdamse basisschool die dit internationale keurmerk voor duurzame scholen krijgt. Na een korte toespraak van Hak van Nispen, directeur Eco-Schools Nederland, namen de leerlingen van het Eco-team de Groene Vlag in ontvangst.

Leerlingen aan zet
De twee schoollocaties, Van Oldebarneveldstraat en Nassaukade, hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het thema duurzaamheid. Zo is er op school een Eco-team, bestaande uit bovenbouw leerlingen en meerdere leerkrachten. Ook de conciërge en ouders maken deel uit van dit team. Samen zetten ze duurzame ontwikkeling in gang én houden ze die ontwikkeling in beweging. Heel zichtbaar zijn de ruilkast voor 2e hands kleding en de plantenwanden in diverse lokalen. Ook het schoolplein is vergroend, afval wordt gescheiden ingezameld en de school krijgt zonnepanelen. Dankzij de methodiek van Eco-schools worden steeds nieuwe thema’s aangepakt met acties en lesprogramma’s. Deze krijgen vervolgens een duurzame plek in het curriculum. Daardoor weten leerlingen goed hoe zij duurzaam kunnen handelen én waarom dit belangrijk is.

Eco-lied
Om half twaalf verzamelden alle leerlingen van beide locaties zich op het Van Oldenbarnevelt plein, waar de Groene Vlag direct na ontvangst in top gehesen werd door het Eco-team. De leerlingen lazen een prachtig gedicht voor en de hele school zong uit volle borst het Eco-lied. Dit lied is vijf jaar geleden bij de start van het Eco-schools avontuur speciaal voor hen gecomponeerd en sindsdien het schoollied van de Dr. Rijk Kramerschool.

Aanmoediging
Directeur Henk Helder is trots op het gezamenlijke resultaat van leerlingen, leerkrachten en ouders. De groene vlag is een aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg en op termijn een tweede groene vlag te behalen. ANMEC is Eco-Schools accountmanager voor Amsterdam en gaat de school begeleiden op deze weg.

 

energieke-scholen

hoe-maak-je-zonnenpanlen

RuilKAst-door-finn

zonnenpanelen