Ouder- en kindteam op de basisschool

Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind? Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kan je altijd terecht, bijvoorbeeld bij de ouder- en kindadviseur die op vaste momenten aanwezig is. De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school. Afspreken kan op school, in de wijk of thuis.

Vragen kunnen gaan over je kind (bijvoorbeeld eten, slapen, pesten, druk of juist teruggetrokken), de gezinssituatie (denk aan ruzie, scheiding, verlies) of ouderproblematiek zoals verslaving. Loop eens binnen bij ouder- en kind adviseur Nilufer Akay of Rody Hoek, of maak een afspraak. Samen kijk je dan wat er speelt en wat bij jullie past. Wil je alleen wat informatie en advies? Onderdeel van de gesprekken kan ook  begeleiding van de jeugdpsycholoog, jeugdarts of jeugdverpleegkundige zijn.  Het ouder en kind team biedt ook  trainingen aan  voor kind of ouder. Kijk op de website of bespreek het samen.
Je kan zelf rechtstreeks contact opnemen met Nilufer Akay  op 06 – 18522973 of Rody Hoek op 06 – 52602728 of via n.akay@oktamsterdam.nl of r.hoek@oktamsterdam.nl

 Gezondheidsonderzoeken op school
Ieder jaar biedt de jeugdgezondheidszorg van het Ouder- en Kindteam ondersteuning aan ouders op het gebied van de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen op school. Ouders krijgen hier tijdig informatie over. Voor vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind ben je welkom bij jeugdverpleegkundige Anne de Jong op 06 – 53978946 of op a.dejong@oktamsterdam.nl of onze jeugdarts.

Altijd welkom
Je kan ook langsgaan bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Lees meer op oktamsterdam.nl. Hier kan je ook (anoniem) chatten, het adres opzoeken van het team in jouw wijk en de gegevens van de ouder- en kindadviseur op school. Je bent welkom!